Биг дечије лето: Представе, филмови, радионице за најмлађе

НОВИ САД: Традиционална манифестација посвећена деци, Новосадско Биг дечије лето 7, биће одржана у Новом Саду од 25. јуна до 25. августа, под слоганом  „Куул Тура“. 
deca tanjug ilustracija
Фото: Tanjug

Свечано отварање, заказано за 25. јун у приземљу тржног центра, обележиће наступи „Културног склоништа“, чланица плесног клуба „Студио 5“, малих глумаца и капуериста. 

Овом приликом у приземљу Бига креативним радионицама представиће се и све институције и организације које су припремиле летње програме за децу. 

Током трајања овогодишње манифестације, биће организовано више од 270 различитих активности за децу различитог узраста, на преко 30 локација у Новом Саду. 

Након отварања, од понедељка, 26. јуна, децу очекује 60 дана програмског шаренила осмишљених под слоганом „Куул тура“: позоришне представе, перформанси, филмске пројекције, научне и језичке радионице, креативно-едукативне, уметничке и спортске радионице, током којих ће малишани пре свега ући у музејске, галеријске и остале просторе намењене њима.  

Најмлађи ће се ту упознати са значајним уметничким делима, старим занатима, проналасцима великих научника, језицима и културама других народа.

Овогодишњу манифестацију ће обележити програм за децу у тржном центру Биг, који ће бити организован сваког уторка и четвртка, током јуна и јула, од 18 до 20 часова, где ће малишани и њихови родитељи моћи да уживају у представама и перформансима, а откриће и интересантне експерименте. 

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести