(ФОТО) УКУСИ ВОЈВОДИНЕ СЕДМИ ПУТ У ЛИМАНСКОМ ПАРКУ Мммм, гомбоце, гулаш, пребранац, кобасице, макош...

Седми фестивал гастрономије „Укуси Војводине”, отворен је данас у Лиманском парку и траје још сутра од 12 до 20 часова, до када ће своју широку понуду производа представити више од 100 излагача домаће хране и пића, као и ресторани који припремају храну по војвођанским рецептима, попут гулаша, перкелта, шумског паприкаша, пребранца, те посластица, као што су гомбоце, штрудле и резанци с маком.
3
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Осим тога, посетиоце очекује богат музички програм, кулинарске радионице и забава за најмлађе, као и спектакуларно гледање финала Светског првенства у кошарци, у којем ће наша репрезентација одмерити снаге са Немачком.

Сутра од 12 сати биће организована радионица за децу „Црвенкасто, црвено, најцрвеније”, кад ће деца правити здраве напитке од црвеног воћа и поврћа, потом радионица „Време је за лењу питу са јабукама” од 16 часова, те традиционалне игре по жељи деце од 18 часова и изложба крпењача од 19 сати.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Међу сутрашњим кулинарском радионицама у послеподневним часовима јесу „Куглоф – гастро бренд Сремских Карловаца”, „Домаћи ратлук по Вашем укусу – из радионице ХЦФ” и „Пиво је храна, али се и пије уз храну”.

А. Чегар

Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић
Фото: Дневник/ Филип Бакић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести