Изнајмљене играчке подстичу развој деце

„Klicker box“ је сервис за изнајмљивање едукативних играчака, осмишљен с циљем да се, у периоду када је развој најинтензивнији, одговарајућим играчкама подстиче развој деце из месеца у месец.

Фирма послује у Београду већ више од годину, а недавно је имала и прву презентацију рада и пословања у Америчком кутку, а сутрадан и у Мамаријум клубу у Новом Саду јер, како каже власница Зорана Томашевић, желе да се прошире и у Нови Сад, а касније и у остале градове у Србији.

– Изнајмљујемо едукативне играчке за децу од девет месеци до четири године, с обзиром на то да је то период најинтензивнијег развоја, кад им треба много више средстава, стимулације и развоја – рекла је Зорана Томашевић. – Да родитељи не би гомилали код куће играчке које брзо досаде и које деца брзо „савладају“, решење је да их изнајме на период интересовања детета и након тога, када им досаде, могу их заменити новим. Тиме постижемо да ваше дете ужива у разноврсности играчака, а ви у чистом простору, уштеђеном новцу и времену.

Играчке се изнајмљују по систему ротације, што је препоручено од логопеда и значи да деци не треба увек давати све играчке које се имају на располагању, већ треба издвојити одређени број, највише пет комада, оставити месец до два да их она изгустирају, и након тог периода изабране играчке заменити с других пет и тако укруг.

– По свим нашим истраживањима, систем ротације играчака даје убедљиво најбоље резултате у развоју и напредовању деце – поручила је Зорана Томашевић. – Тако се деца фокусирају на одабране играчке, усредсреде се на њих и почињу да их савладавају, размишљају, подстичу сопствену креативност, покрећу машту, те када им досаде старе играчке, замените их следећим. То је принцип функционисања „Кликер бокса“, који је у мом случају дао најбоље резултате и свако коме је препоручен тај систем, био је задовољан како се то одражава на развој детета.

„Кликер бокс“ са својим стручним тимом гарантује приступ најразличитијим и најбољим едукативним играчкама познатих светских и домаћих брендова. Све што је потребно да би се направио садржај једне кутије јесте узраст детета, након чега се психолошком саветовалишту „Кућни пријатељ“ из Београда, с којима је фирма остварила сарадњу, шаље имејл, они направе садржај кутије спрам узраста и развојних потреба детета. Предлог се шаље родитељима и уколико се деси да поједине играчке из кутије дете већ има и код куће, родитељи могу тражити и да се таква играчка замени. Тек уколико су родитељи задовољни избором играчака и када се постигне коначан договор и о периоду задржавања играчака, кутија се шаље на кућну адресу.

– Изнајмљују се по четири играчке у кутији на месец или два месеца јер, по нашим проценама, то је најчешћи период интересовања детета – објаснила је Зорана Томашевић. – Цена за изнајмљивање је фиксна. Претплата на четири недеље износи 2.000 динара, док је на осам недеља, претплата 3.000. У цену је урачуната и достава играчака на кућну адресу и с кућне адресе. Желели смо да читаву причу потпуно поједноставнимо за родитеље.

Критеријуми којима се води „Кликер бокс“ приликом одабира играчака су, на првом месту, едукативна вредност, затим квалитет, сигурност, разноврсност и свакако дизајн. Све играчке се прописно дезинфикују, тако да родитељи немају бојазан што се тиче чистоће. За више информација, посетите сајт www.klickerbox.com, а сва питања, као и поруyбине, могу се упутити на имејл-адресу office@klickerbox.com, или путем телефона који је доступан на сајту, као и путем „Фејсбук“ стране Klicker box/ Rent a toy.

И. Миклоши
 

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести