Невреме оставило воду и блато

Невреме које је у недељу ноћу захватило Нови Сад и околину поново је ставило на муку грађане и комуналне службе.
NikoleTesle-BLU_0002
Фото: Dnevnik.rs

Пошто је за кратко време пала велика количина кише, канализација није могла довољно брзо да „гута” воду. Због тога су се улице у Новом Саду и приградским насељима претвориле у реке, а вожња аутомобила била је готово немогућа пошто је кишница на неким деловима пута достизала до половине врата аутомобила. Подвожњак у Темеринској улици поново је био под водом, као и Партизанска улица, Кисачка и Булевар патријарха Павла, али и делови Грбавице и Детелинаре.

Осим воде, грађани су јуче ујутру муку мучили са чишћењем шута и блата које је бујица нанела. Улица Николе Тесле након невремена остала је прекривена црним блатњавим наносима, што је посебно изазвало негодовање пешака. Житељи Мажуранићеве улице у Петроварадину јуче ујутру су имали шта да виде: од раскрснице Транyаментске до раскрснице с Динка Шимуновића читава улица била је прекривена жутим, клизавим блатом и камењем различите величине.

Фото: Dnevnik.rs

Наша екипа затекла је бројне грађане како зачуђено гледају у шут који се нашао пред њиховим капијама, питајући се како да најлакше и најбоље очисте каљугу. Неки од њих били су принуђени на то да баштенским цревом и лопатама уклањају блато с колских прилаза и тротоара. Багер и радници Јавног комуналног предузећа „Пут” стигли су после девет часова и убрзо учинили улицу поново проходном и безбедном за саобраћај.

Како смо сазнали, то није први пут да се у Мажуранићеву улицу слије велика количина блата и шљунка. Међутим, житељи те улице кажу да не памте да је икада било толико наноса као јуче. Према њиховим речима, након сваког пљуска све је више шљунка, песка и цигала које бујица доноси из околних улица и брда. Они сматрају да шут у Мажуранићеву улицу стиже с неколико недавно продатих парцела на брду, на којима се овог лета интензивно изводе грађевински радови.

С. Ковач

Фото: Б. Лучић - С. Ковач

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.3294
Најновије вести