На јесен поправка Моста слободе

У склопу одржавања мостова на територији Новог Сада, на јесен је у плану поправка оштећења на коловозној конструкцији и пешачким стазама Моста слободе.
1
Фото: Dnevnik.rs

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала је тендер којим тражи фирму која ће обавити тај посао. У конкурсној документацији је наведено да је предмером радова обухваћена конструкција моста на левој обали Дунава, а предузеће које буде имало најбољу понуду на тендеру, имаће 120 календарских дана за реконструкцију.

У оквиру припремних радова, између осталог је предвиђена и израда елабората о поправци пешачких стаза и коловозне плоче на мосту, затим постављање, одржавање и демонтажа саобраћајне сигнализације. Након припреме ће уследити демонтажа, уклањање и рушење асфалтног коловоза, бетонских ивичњака, армиранобетонских коруба с ливеним асфалтом, те рушење армирано бетонских конзолних препуста коловозне плоче и демонтажа оштећених челичних маски пешачке стазе. Кад све то буде завршено, почеће бетонски и армирачки радови, затим постављање хидроизолације на новим деловима коловозне плоче и пешачким стазама, као и израда заштитних премаза и томе слични радови.

Рок за подношење понуда је 29. август, а 25 дана након тога биће донета одлука о додели уговора или пак обустави поступка.

Мост слободе отворен је за саобраћај 1981. године, а за време бомбардовања 1999. је оштећен и након тога од 2003. до 2005. године реконструисан. Из рупа на пешачким стазама већ одавно расте коров, а неретко су удубљења у асфалту прекривена и пластичном и папирном амбалажом.  Преглед мостова на територији Новог Сада, с оценом стања и предлогом мера заштите, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције поверила је средином маја предузећу „МЂ Мост – НС” ДОО. За тај посао новосадска фирма ће добити 4,26 милиона динара, а тендером су били обухваћени Варадински и Мост слободе.

Ј. Вукашиновић

Фото: АрхиваДневника

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести