НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ленка Радомировић, Миа Миљевић и Милана Ћурчић

Ђаци Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” учествовали су на бројним такмичењима с којих су се вратили с престижним наградама.
Lenka Radomirović, Mia Miljević i Milana Ćurčić učenice TŠ „Mileva Marić Ajnštajn”  Foto: Projekat „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Ленка Радомировић, Миа Миљевић и Милана Ћурчић ученице ТШ „Милева Марић Ајнштајн”  Фото: Пројекат „Учим + Знам = Вредим”

Милана Ћурчић освојила је прво место у дисциплини Цвећарство и декоративна дендрологија на 21. републичком такмичењу из подручја рада шумарства и обраде дрвета. Миа Миљевић освојила је прво место у дисциплини Обликовање графичких производа на 23. републичком такмичењу из подручја рада хемија и неметали и графичарство за групу графичарство.

„Нисам издвојила много времена за припрему теорије, а задовољна сам како сам урадила практични део“, каже Милана Ћурчић. „Радили смо корице за књигу „Ане Карењина”, а ја сам одабрала илустрацију на црној позадини белим линијама.“

Ленка Радомировић је у 2018. години освојила прво место у дисциплини Фотограф на 23. републичком такмичењу из подручја рада хемија и неметали и графичарство за групу графичарство.

„Највише волим да фотографишем моменте код људи јер су ти тренуци јединствени и не могу се поновити2, истиче Ленка Радомировић. „Волим природу, паркове и пасаже. У плану ми је да покушам да укомбинујем фотографију, коју сам уписала, и графички дизајн, па да то испадне целина.“

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести