НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Лука Давидовић и Лука Лехотски

Лука Давидовић и Лука Лехотски у протеклој школској и такмичарској години као ученици Основне музичке школе “Јосип Славенски” остварилу су бројне награде на републичким и међународним такмичењима из свирања саксофона.
NAJBOLjI NA BILBORDIMA: Luka Davidović i Luka Lehotski  Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Фото: НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Лука Давидовић и Лука Лехотски  Фото: „Учим + Знам = Вредим”

Лука Давидовић је, између осталог, био најбољи такмичар у преткатегорији саксофона на Републичком такмичењу музичких школа, али и освојио прву награду као део дувачког триа на Фестивалу солфеђа “Славенски”.

– Волим музику, али немам неки посебан жанр који ми је омиљенији од других – каже Лука Давидовић. – Највише волим да свирам саксофон. Дневно вежбам пола сата до 45 минута.

Лука Лехотски освајао је прве награде и прва места на више такмичења како из саксофона, тако и из теорије музике. Био је, између осталог, најбољи такмичар у другој категорији саксофона на Републичком такмичењу музичких школа, али и освајач прве Б награде из теорије музике  на Републичком такмичењу из софлеђа и теоретских предмета.

– Волим да свирам све врсте забавне и класичне музике, али волим и џез и блуз – наводи Лука Лехотски. – Нисам још сигуран чиме ћу се бавити у будућности, јер сам завршио музичку школу и нисам наставио у средњој, али волео бих да радим неки самосталан посао и паралелно да се бавим музиком.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 43 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено готово 300 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта је и ове године Ерсте банка, а партнер у реализацији Омладинска престоница Европе - ОПЕНС 2019.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

 

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести