НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Милана Лончар и Данило Ћорковић, ђаци Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн”

ЂациТехничке школе „Милева Марић Ајнштајн” учествовали су на бројним такмичењима с којих су се вратили с престижним наградама.
 Milana Lončar i Danilo Ćorković, đaci Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn” Foto: Projekat „Učim + Znam = Vredim”
Фото: Милана Лончар и Данило Ћорковић, ђаци Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” Фото: Пројекат „Учим + Знам = Вредим”

 Данило Ћорковић освојио је друго место на Државном такмичењу из грађевинарства и геодезије у дисциплини Статика и отпорност материјала.

– Од тренутка кад сам ушао на час статике, ти рачуни, велики децимални бројеви, рачунање, једноставно су ми се свидели и онда нисам имао проблем да се спремам за такмичење – каже Данило. – С уживањем сам се спремао и ишао на такмичење.

Милана Лончар освојила је прошле године друго место на Републичком такмичењу геодетских и графичких школа у дисциплини Графичке конструкције.

– За такмичење сам се спремала сваки дан по неколико сати, а недељу пред такмичење скроз сам се фокусирала само на то – наводи Милана. – У будућности бих волела да се бавим архитектуром или дизајном ентеријера.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

 

 

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести