Нова поставка у галерији Мацут: „Магични свет” Ивана Карафиловског

НОВИ САД: Изложба слика „Магични свет”, чији је аутор уметник из Панчева Иван Карафиловски, отворена је 17. јануара у галерији „Мацут” на Спенсу, а 30 уља на платну публику води кроз комбинацију два правца – хиперреализам и магични реализам.
i
Фото: Dnevnik.rs

Поставку чини пет слика балерина, а осталих 25 приказује различите мотиве, од мртве природе, преко портрета, до слика биљног и животињског света.

– Волим заиста све да сликам, па у мојој досадашњој колекцији није ништа тематски одређено, али можда у будућности урадим и нешто другачије – објашњава Иван Карафиловски. – Лично сматрам да је боље да се на мојим сликама нађе доста тога, него да радим искључиво једну тематику. Волим да се реализам сачува, јер чини ми се да се током последњих година у неком смислу изгубио. Трудим се да традиција реализма буде настављена, јер га волим и сматрам да је питак за публику. Мислим да људи воле да виде нешто што им је одмах, на први поглед препознатљиво, где нису потребни објашњење и позадина приче.

Иван Карафиловски се сликарством бави две деценије. Своја дела излагао је на бројним колективним изложбама, а имао је и 12 самосталних. Организатор је и учесник ликовних колонија у земљи и иностранству, а добитник је бројних значајних награда и признања.

Изложба „Магични свет” биће отворена до 30. јануара.

Текст и фото: Б. Павковић   

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести