Ограничен број места у Егзитовом кампу на Штранду

НОВИ САД: Егзитов камп постављен је јуче на Штранду, традиционално код терена за одбојку, захваљујући изузетно доброј епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду и Србији.
e
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Ове године капацитети су, ипак, ограничени, те ће најлепша плажа Дунава у кампу имати 750 места уместо 5.000, која су традиционално постављана ранијих година и биће отворен до 13. јула. Како кажу организатори, капацитет кампа је већ попуњен и није могуће купити улазнице.

Улаз је омогућен искључиво онима који поседују фестивалске наруквице и важе исте строге мере контроле, попут оних које су обавезне за сам улазак на фестивал. То подразумева проверу Дигиталног зеленог сертификата и показивање негативног брзог антигенског теста за домаћу публику, односно ПЦР тест или други докази о вакцинацији с којима су страни држављани ушли у Србију. Унутар простора кампа појачани су услови за одржавање личне хигијене и чистоће, а све то у циљу безбедности и превенције ширења ковид–19 инфекције.

Екипа “Дневника” је око поднева посетила Штранд, али Егзит камп је још увек био пуст, иако су његова врата отворена око 10 сати, а сва места распродата. Једини посетиоци које смо у том моменту затекли како покушавају да монтирају шаторе су Хорхе Гарсија из Шпаније и Бугарке Ана Анастасијева и Марија Васиљева.

- Нисам узбуђен још, чак шта више, разочаран сам – жали нам се Хорхе. – Откако смо дошли, само неке непријатности, тако да још нисмо стигли да се опустимо и почнемо да уживамо у чарима овог предивног амбијента у ком се налазимо. Прво су нас избацили из хостела који смо резервисали и платили, а нисмо добили објашњење зашто. Затим смо дошли до кампа ујутру око осам, јер нам је речено да се тада и отвара, међутим рекли су нам тек од 10, те милсим да је све мало неспретно организовано.

Како каже Марија Васиљева, особље које је ту да им учини боравак пријатнијим и лепшим заиста је дивно, сви дају све од себе, али нико неће да прихвати одговорност. Истина је да су врло узбуђени због фестивала, али су изреволтирани неоргнизованошћу.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

- Када смо требали да заменимо новац за токене за пиће и ту смо имали шетања и цимања, јер нико није одмах знао да нас упути на праву адресу – прича Васиљева. - Сада нам је једина брига где ћемо са нашим стварима, пошто нам кажу да све може да се остави, али ако нестане, нико не сноси одговорност.

У суштини, иако је почетак био буран, све троје су се сложили да, када су већ седам дана ту Новом Саду, искористиће да виде све лепоте нашег града за који су чули све најлепше.

Како смо чули, највећи број оних који су купили карте за камп тек треба да пристигну, да се сместе у постављене шаторе.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести