Потребан новац за осмогодишњака: Да Димитрије самостално прохода

Новосађанину Димитрију Матићу, осмогодишњаку са спастичним обликом церебралне парализе, квадрипарезом, потребна је новчана помоћ како би начинио прве кораке.
r
Фото: budihuman.rs

Димитрије је ученик дугог разреда основне школе „Милан Петровић” и, иако је везан за колица и не може самостално да хода, стоји или говори, металне функције су му очуване и све разуме, те комуницира погледом и гестикулацијом. Дечаковој породици је потребно око 1.9 милиона динара, како би могли да га пошаљу на  операцију кичме у Турску и четврту операцију тетива у Русију, као и за набавку савремене ортопедске шеталице помоћу које би могао самостално да хода.

- Након компликација на порођају, Димитрије је одмах пребачен на дечију клинику где су се за његов живот борили наредна 72 сата - објашњава Димитријев отац, Радован Матић. - Од трећег месеца укључен је у физикалне терапије, које подразумевају вежбе, масажу, хипотерапију, пливање, као и на логопедске третмане. Имао је и три операције тетива у Русији, а све углавном плаћамо сами.


Пошаљите „440” на 3030

Фондација Алесандра Шапића „Буди хуман” покренула је прикупљање новца за Димитријево лечење, па сви који желе да помогну дечаку и његовој породици могу то учинити слањем СМС-а са садржајем „440” на број 3030. Поред тога, доступне су и уплате на динарски рачун 160-492885-89, и девизни 00-540-0002500.6, ИБАН број РС35160005400002500660, као и путем линка е-донирај на сајту budihuman.rs. Димитријеви родитељи се захваљују на свакој помоћи.


Магнетна резонанца је показала велико оштећење мозга, али Димитрије, захваљујући труду, упорности и љубави која га окружује, показује физички и ментални напредак. Иако се са великим тешкоћама суочава свакодневно, као што је бронхијална астма која му успорава интензитет вежбања, тај осмогодишњи Новосађанин воли да се изражава ширким осмехом.

Д. Р.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести