Проширени капацитети вртића „Зека“ у Будисави

У вртићу „Зека“ у Будисави у новембру прошле године завршени су радови на адаптацији таванског простора, што је проширило капацитет објекта за још четири радне собе. Тим поводом чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић обишла је вртић.
budisava
Фото: Град Нови Сад

- Вртић „Зека“ бринуо се о 74 малишана који су били распоређени у три групе. Инвестицијом вредности близу 20 милиона динара, успели смо да дуплирамо број деце и да обезбедимо услове да се у овом вртићу по први пут оформе и три јаслене групе што много значи родитељима из Будисаве и околних насеља. Наш циљ је да сва деца могу да иду у вртић у месту у којем живе, а важно је напоменути и да је Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем први град који је обезбедио потпуно бесплатан боравак деце у вртићима. Ослушкујемо потребе грађана и трудимо се да сваке године створимо боље услове за децу свих делова Новог Сада  - изјавила је Дина Вучинић.

Она се захвалила запосленима у вртићу „Зека“ који су својом посвећеношћу, љубављу према послу и личним залагањем допринели да нови простор заблиста пуним сјајем и додала да је ове године, за рад Предшколске установе „Радосно детињство“ предвиђено око 3,6 милијарде динара.

Фото: Град Нови Сад

- Желимо да листе чекања постану прошлост и зато је наш приоритет изградња нових вртића. Ове године крећемо у издрадњу три модерна објекта на Ветернику, Сајлову и Адицама и тиме ћемо обезбедити смештај за још 680 деце – истакла је Дина Вучинић.

Директорица ПУ „Радосно детињство“ Маријана Попов објаснила је да је адаптирани простор у вртићу „Зека“ који броји седам група и ради на српском и мађарском језику, омогућио пријем 45 деце јасленог узраста и 32 деце узраста од три до седам година која ће похађати мешовиту групу.

Васпитачица Славица Радишић је, у име својих колега, изразила задовољство због услова рада у адаптираном вртићу и захвалила се Граду, али и родитељима који су заједно са запосленима допринели да тај вртић постане безбедно и пријатно место за боравак деце, у којем они могу да се слободно крећу и креативно изражавају.

Фото: Град Нови Сад
EUR/RSD 117.3161
Најновије вести