ПРОСЛАВА КИНЕСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ Опера у Градској концертној дворани

У оквиру прославе Кинеске нове године, (Године змаја), коју организују Влада Србије, амбасада Народне Републике Кине и Институт за појас и пут, несвакидашњи наступ  „Zhejiang Vu Opera Troupe” биће одржан сутра од 19  часова у Градској концертној дворани, Булевар цара Лазара 67.
1
Фото: Промо

Улаз је бесплатан, а карте је могуће преузети на продајном месту Гигстикса у Париском магазину.

Једна од најпопуларнијих кинеских уметничких трупа, коју чини 27 уметника, плесача, певача и музичара, сматра се за аутентичног представника културе провинције Џеђанг и целе НР Кине. Wu Opera или Jinhua Opera има историју дугу више од 500 година и од 2008. године сврстана је у национално нематеријално културно богатство.

Прослава Кинеске нова године у Србији почиње данас и трајаће до 19. фебруара а за публику у Нишу, Новом Саду, Смедереву и Београду припремљени су различити садржаји и програми, чији је циљ јачање веза у домену културе и размена вредности између Кине и Србије, промовишући међусобно разумевање, пријатељство и сарадњу у оквиру Иницијативе Појас и пут. Планиране активности укључују наступе уметничких трупа, извођење оперске представе, концерт Кинеског националног традиционалног оркестра, изложбе и радионице традиционалних уметничких вештина, предавања о кинеској култури, као и посебне догађаје посвећене Години змаја и јачању „челичног пријатељства” између две државе - Републике Србије и Народне Републике Кине.     

Ј. В. 
 

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести