Спајање Новог насеља с Ветерником у наредних годину дана?

Спајање Новог насеља и Ветерника могло би бити завршено у наредну годину дана, будући да Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције на тендеру тражи фирму која ће изградити продужетак Булевара Јована Дучића.
novo naselje prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Пројектовање саобраћајница и пратеће инфраструктуре с јавним осветљењем коштало је 2,85 милиона динара, а по неким проценама, изградња би могла стајати око 238 милиона.

Уколико јавна набавка успе, одабрани извођач имаће највише 300 календарских дана да испуни све уговорене обавезе. Рок за подношење понуда је 18. јул, а одлука о додели уговора или о обустави поступка биће донета у року од 25 дана од отварања понуда.

Продужавањем Булевара Јована Дучића за око 330 метара ка Улици Драгослава Срејовића, Нови Сад ће се, осим преко Улице Милеве Марић и Футошког пута, на још једном месту повезати с Ветерником. На крају изграђеног дела Булевара Јована Дучића сада је окретница за аутобусе, а на месту планиране саобраћајнице тренутно је неуређена зелена површина.

Будућа саобраћајница имаће по две коловозне траке у оба смера и разделно острво ширине 1,5 метар. На обе стране пута предвиђени су паркинзи, тротоари и бициклистичке стазе. Раскрсница Булевара Јована Дучића и улица Драгослава Срејовића и Ветерничке рампе пројектована је као кружна, а укупна дужина саобраћајнице с приступним краковима је око 450 метара. Кружни ток ће имати две траке, а планирано је да се користи и као окретница за аутобусе.

Предвиђено је да јужни крај Сомборске рампе, дужине око 60 метара, има два коловоза с по две траке и разделним острвом, истих димензија као на Булевару Јована Дучића. Након те деонице, пројектовано је сужавање коловоза на две траке.

Замишљено је да крак Улице Драгослава Срејовића буде двотрачна саобраћајница, променљиве ширине, да би се уклопио на постојеће стање.

Укупна дужина пројектоване водоводне мреже је 291,80 метар, а 280 метара је фекална канализација.

Повезивањем Новог насеља с Ветерником, односно изградњом нове саобраћајнице, оствариће се континуиран ток саобраћаја од Булевара ослобођења до Улице краља Петра Првог у Ветернику.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести