Светски фестивал Куглофа у Сремским Карловцима

Светски фестивал куглофа, 17. по реду, почиње данас у Сремским Карловцима и трајаће до недеље. У част традиционалне посластице, градским тргом у Карловцима шириће се мирис чоколаде, ваниле, воћа... а осим избора за најбољи куглоф, организован је шаролик културно-уметнички програм
Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

.За избор најбољег куглофа на свету може се пријавити свако, с тим што та посластица мора да буде традиционалног изгледа и укуса, не лакша од килограма и тежа од два.

Осим тога, током манифестације додељиваће се награде за најлепшу женску и мушку ношњу Подунавских Шваба, као и најлепшу женску и мушку ношњу других народа, најбољи производ кухиње Подунавских Шваба, најлепше излагачко место, као и место с највише особа у ношњама. Награђени учесници оствариће право на излагачко место без уплате котизације за наредни фестивал.

Фото: Dnevnik.rs

Отварање изложба слика неафирмисаних сликара предвиђено је данас од  11 часова је у Завичајној кући, Андреја Волног 1А.Између осталог, сутра је на програму предаја експоната, односно куглофа за избор најбољег од 10 до 12 часова у Карловачкој гимназији, а од 13 часова је проглашење победника. Концерт хорова предвиђен је у 20.30 у Цркви Пресветог Тројства.

Последњег дана манифестације, од 11 часова је додела признања за честитост у Карловачкој гимназији, а у 18 часова је додела награда и затварање 17. фестивала куглофа.

Ј. В.

EUR/RSD 117.7414
Најновије вести