Вучевић: Задовољство због отварања нових "Бену" апотека у НС

НОВИ САД:  Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању једног од објеката Апотеке „Бену“ који се налази на Булевару ослобођења бр. 4.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na otvranju renoviranog objekta apoteke „Benu“ Foto: novisad.rs
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на отврању реновираног објекта апотеке „Бену“ Фото: novisad.rs

Том приликом се састао и са генералним директором те апотеке Дејаном Алексовим са којим је разговарао о ефектима концесионог уговора који је потписан у циљу решавања вишегодишњих проблема са којима се суочавала Апотека "Нови Сад". 

- Тим који је у име Града Новог Сада радио на склапању концесионог уговора потписаног у јулу ове године је веома задовољан што је тимским радом завршен један процес који није био ни мало лак. Ми смо били пионири у целој Србији, јер смо на један системски начин решили проблеме са којима се суочавала наша државна апотека и то је модел који је Град успешно имплементирао и довео за партнера Апотеку „Бену“. По угледу на нас, данас је то модел пословања којем тежи већина општина и градова у Србији. Хвала мојим сарадницима из градске управе који су изнели највећи део терета и успешно реализовали овај пословни подухват.

Фото:  Отвoрен реновирани објекат апотеке „Бену“ на Булевару ослобођења  Фото: novisad.rs  

Такође, захваљујем и руководству Апотеке „Бену“ што је дало и бољу понуду од почетне цене, с обзиром на то да су били једини понуђач. Захваљујући тој концесији буџет Града је приходовао чак пола милијарде динара. Добили смо најмодерније апотеке и сада ће сви објекти градске апотеке бити опремљени и атрактивни, са најбољом понудом, a грађани ће овдe моћи дa узимају лекове и на рецепт. У погледу инвестиција и развоја, снажно идемо напред и развијамо наш град. Чињеница да је у Нови Сад дошла тако велика немачка компанија која је рекла да ће овде да инвестира наредних 15 година је најбоља потврда о инвестиционој клими у нашем граду, као одличном месту за пословање - рекао је градоначелник Милош Вучевић. 

Генерални директор Апотеке „Бену“ Дејан Алексов је такође поздравио све присутне на отварању  велелепног објекта на Булевару ослобођења.

- Претходна четири месеца смо заиста много радили на имплементацији свих стандарда у здравствену установу Апотека „Нови Сад“ како би она постала део заједничке целине „Бену“ система. Новосађани ће оваквим концептом добити заиста апотекарске објекте који су добро снабдевени најмодернијим и квалитетним лековима. Увек ће моћи да се ослоне на услуге љубазних фармацеута који ће им помоћи да решавају своје здравствене проблеме. Зато кажемо да „Бену“ није само место где ћете доћи да купите лекове, већ где ће вам се људи посветити и бринути о вама – рекао је Дејан Алексов.

 

 

 

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести