Бошњаци у Хагу уживо: Муштулук за геноцид у Приједору

БЕОГРАД: Нихад Аличковић, који слови за пријатеља Насера Орића, ратног команданта тзв. Армије БиХ и ратног злочинца, упркос наводно строгим контролама унео је телефон у судницу трибунала и директно преносио изрицање пресуде првом председнику РС Радовану Караџићу у среду.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Ево ићи ћу лајв да можете слушати, али ћу сакрити мобител... пошто вама касни пренос пола сата!!! Ако буде пресуда за Приједор и друге општине, хоцу муштулук.??

Идемо ливе, само пшшшт..", написао је Аличковић на посту објављеном на свом фејсбук профилу јуче у 14,26 сати.

То се догодило упркос тврдњама тужилаштва да ће бити строго забрањено да у зграду, потоготово судницу неко унесе мобилни телефон или камеру.

Уживо пренос о изрицању пресуде био је забрањен, а пренос је започео са 30 минута одлагања, наводно, писали су медији у БиХ, да би се избегао инцидент попут оног када је хрватски генерал Праљак током изрицања пресуде попио отров.

Аличковић је, такође, јуче из Хага објавио снимак како тера човека са српском заставом испред хашког суда, уз хрпу изговорних псовки.

Он је познат и по томе што се нашао у групи која је каменовала актуелног председника, тада премијера Александра Вучића, у Сребреници 11. јула 2015.

Годину дана касније, на исти дан, Аличковић је у Сарајеву поставио инсталацију "Анти Дејтон група" у облику Републике Српске, и мада нико од власти није реаговао, морао је да је уклони.

Годину касније, на истом месту, Аличковић и следбеници извели су нову сарајевску представу.

Под плаштом борбе за права тек родене деце и наводног спонтаног граданског окупљања, тражили су усвајање Закона о јединственом матицном броју. Али не Закона који би био прихватљив за све у БиХ.

Баш као и током “сарајевског пролеца” - рушилацких демонстрација из фебруара 2014. И тада су се Аличковић и дружина наводно спонтано борили за обесправљене градане.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести