Божовић: СзС променом имена избегава одговорност

БЕОГРАД: Челници Савеза за Србију променом имена коалиције желе да избегну одговорност за пропале две године у борби против (Александра) Вучића, изјавио је данас бивши посланик ДС Балша Божовић.
balsa bozovic tanjug
Фото: Tanjug

"Политичари који не познају етику одговорности углавном мисле да су незаменљиви. Не представљају грађане него себе и своје интересе", навео је Божовић на твитеру.

Формирање Удружене опозиције Србије прокоментарисао је и председник СДС Борис Тадић који је за портал Нова.рс рекао да то види као прикривање вести о распаду Савеза за Србију, након бојкота избора који су иницирали.

Он каже да је опозицији потребна највећа могућа озбиљност и одговорност у консолидацији, а "не нове лакрдије које само троше време и енергију".

Тадић је навео и да недељама јавност није могла да чује ко су чланови те нове удружене опозиције, а да сада, када смо то чули, једино што види да је то заправо СзС умањен за Двери и ЗЗС.

Реаговао је председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић који је за исти портал рекао да је Тадић напао удружену опозицију "пре Вулина и Ðуке, као и свих осталих напредњачких трабаната".

"Тиме показује да има неки проблем или, не дај боже, договор са режимом Александра Вучића", рекао је Веселиновић.

Иначе, Удружену опозицију Србије чине странке које су биле окупљене у Савезу за Србију без Двери и неколико мањих покрета, синдиката и удружења са којима је СзС већ сарађивао.

Бошко Обрадовић је поздравио формирање Удружене опозиције Србије и спреман је на партнерску сарадњу о кључним питањима, али је за Танјуг казао да Двери нису желеле да буду део тог политичког савеза јер, како је навео, нема јасан програм.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести