Брнабић: Физичко насиље једина политика СзС

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић осудила је данас инцидент испред Скупштине Србије, уз оцену да је физичко насиље без сваке сумње једина политика Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића.
brnabich
Фото: Танјуг (видео)/Ана Брнабић

"Најснажније осуђујем нови акт физичког насиља Савеза за Србију који је без сваке сумње једина политика Обрадовића, Ђиласа и Јеремића. То смо видели у Скупштини Србије у среду, то смо могли да видимо испред Председништва и то поново гледамо на улазу у парламент", навела је Брнабић у изјави достављеној Танјугу.

Она је истакла да насиље и фашизам у Србији никада неће проћи јер, како је навела, "декларисани љотићевци попут Бошка Обрадовића никада нису и никада неће имати у грађанима Србије имати своје савезнике". 

Брнабић је истакла да ће Влада Србије поштовати парламент и да ће урадити све да би био сачуван највиши законодавни дом од сваке врсте вандализма.

Брнабић је рекла да оно што се данас видело на улазу у парламент, није лице Србије, нити скупштине, већ лице Бошка Обрадовића, Двери и СзС-а.

"Бошко је само и искључиво експонент СзС. Ово што смо видели то је фашизам, брутално физичко насиље и обрачун са неистомишљеницима", рекла је Брнабић.

Премијерка је поручила да ће Влада Србије дати све од себе, трудити се радити на томе предано да сачува све институције, јер су то институције грађана, као и све грађане од сваке врсте насиља.

"Насиље нигде у свету није одговор и нигде не пролази некажњено. Неће ни у Србији", рекла је Брнабић.

Она је позвала све релевантне политичке актере, све међународне организације да се огласе овим поводом.

"Ово није само један дан, ово је трећи узастопни дан да видимо инциденте, позиве на насиље и линч неистомишљеника. Видели смо то у среду у скупштини, када је Обрадовић упао на седницу, јуче испред Председништва, када су поново пробили ограду испред и нажалост данас", рекла је Брнабић.

Влада Србије ће умети да сачува и грађане и инситуције, закључила је премијерка.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести