Вучић: Фашистичко дивљање СзС, сви грађани треба да га осуде

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић затражио је од свих политичара и грађана у Србији да најоштрије осуде данашњи инцидент испред парламента, који је оценио као фашистичко дивљање Бошка Обрадовића и Савеза за Србију, и тако покажу да је Србија демократска земља.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Вучић је у обраћању грађанима Србије које је објављено на његовом Инстаграм профилу рекао да су данас "фашистичке фаланге" Бошка Обрадовића и Савеза за Србију физички напале народне посланике, да су их обарали на земљу, цепали њихове сакое, желећи да покажу да је насиље оно што би требало да влада у Србији и оно што би требало да добије већинску подршку народа.

"Зато тражим од свих грађана Србије да на најоштрији могући начин осуде фашистичко дивљање ових људи и да покажемо да је Србија демократска земља", рекао је Вучић.

Он је и од свих политичких представника у Србији затражио да осуде инцидент јер, како је навео, политичари могу да се разликују по много чему и да мисле другачије о свим питањима, али фашизам никада није био својствен Србији.

"А ове слике смо могли да гледамо само у нацистичкој Немачкој тридесетих и усташкој Хрватској четрдесетих година", рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија неће дозволити да победи фашизам и да је уверен да ће се изборити за очување демократских вредности и демократског поретка.

"Очекујем да грађани буду апсолутно јединствени у осуди онога што се данас догодило. А наше је да се боримо да економски развијамо земљу, да чувамо демократију и да на изборима покажемо коме верујемо и да бранимо и сачувамо будућност наше деце", закључио је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести