Брнабић и Гашић: К.К. НИЈЕ ВЕЖБАО ГАЂАЊЕ у стрељани БИА

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да је апсолутна неистина да је малолетни К.К,  осумнијчен за убиство десет људи у О.Ш. "Владислав Рибникар" вежбао гађање у просторијама Безбедносне информативне агенције и да представници опозиције на тај начин озбиљно нарушавају кредибилитет и БИА, али и државе.
ribnikar pucnjava k. k. YT
Фото: Youtube/ Prva TV

"Невероватно ми је када кажете Миленку Јованову (шеф посланичке групе СНС) да је СНС случајно поменут, а кажете да је отац малолетног К.К. био близак чалановима СНС-а па је због тога постојала могућност да се К.К. вежба у просторијама БИА", рекла је Брнабић за скупштинском говорницом одговарајући на питања опозиције током расправе о предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.

Оценила је да СНС није случајно поменута, а да је то осмишљено како би СНС била оптужена да је неко обезбедио малолетном К.К да уђе у просторије БИА.

"Јавно поставите питање које нема никакве везе са истином којим инкриминишу мене и припаднике БИА и самим тим озбиљности и кредибилитет наше државе", рекла је Брнабић.

Брнабић је одбацила и тврдње да је ухапшена припадница БИА Душица Јовановић, којој се на терет ставља да је заједно са мужем Данијелом Јовановић који је радио у Управи криминалистичке полиције новац кавачког клана добијен од продаје дроге из Западне Европе доносила у Србију и Црну Гору,  била у њеној непостредној пратњи и да је са тог места давала информације црногорским клановима.

Објаснила је да у њеној пратњи заиста постоји жена која се зове Душица, али да она нема никакве везе са ухапшеном.

Министар Гашић истакао је такође да је опозиција изнела неистину наводећи да је отац осумњиченог за убиство у О.Ш. Владислав Рибникар водио у стрељану БИА.

Додао је да је то немогуће јер БИА има једну стрељану и да су сигурносне процедуре јасне те да до таквог пропуста није могло да дође.

"Све је јасно прописано. То стварно раде професионалци и срамота је да на овај начин читају о себи", истакао је Гашић у парламенту.

Он је рекао и да сматра да није нормално да мало дете од 12 година, попут К.К. посећује стрељане, али и да је Србија земља која у стрељаштву има значајне резултате и да постоји одређена категорија деце која свакондевно вежба са ваздушним оружјем.

"Закон о оружју је дуги низ година година на снази. Кроз тај закон произилазе и обавезе свих стрељана и контроле које се тамо врше", рекао је Гашић.

Истакао је и да је опозиција изнела и неистину да је ухапшена припадница БИА била у непостредној пратњи премијерке Србије Ане Брнабић и да је са тог места давала информације црногорским клановима.

"Ви добије неку полуинформацију. Ради се о две различите жене. Постоји у премијеркином окружењу жена која се зове Душица, али је то једна дивна жена која је на трудничком боловању. Душица Јовановић је ухапшена, али ради се о две различите жене", рекао је Гашић.

Гашић је током излагања поновио резултате рада Министарства унутрашњих послова од 2012. до 2023. године и упоредио тај период са периодом када је тај ресор водила претходна власт констатујући да је ситуација са смањењем стопе криминала у Србији много боља, а успех полиције много већи.

Додао је и да је укупна безбедност ученика у школама повећана и да је на тим пословима ангажован довољан број припадника полиције.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести