Брнабић: И нова влада наставиће развој односа са Кином

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас у разговору са високим званичником Кине Јангом Ђиечијем да ће и нова влада наставити да развија стратешко партнерство са Кином, док је Јанг честитао Србији на успесима, пре свега, у економском развоју.
 Ana Brnabić Jang Đieči Foto:  Tanjig/video
Фото: Ана Брнабић Јанг Ђиечи Фото: Танјиг/видео

"Србија ће у наредном периоду, у најкраћем могућем року, а свакако до 3. новембра, добити нову владу, али могу да гарантујем да ме ће нова влада једнако као и ова бити посвећена стратешком партнерству и даљем развоју челичног пријатељства наше две земље", рекла је Брнабић.

Подсетила је да кинески партнери раде у Србији на пројектима изградње путева, мостова и других, уз захвалност кинеским компанијама које су инвестирале у Србију, јер су, како је рекла, захваљујући томе сачуване десетине хиљада радних места и отворено још неколико хиљада нових.

"Хвала вам што сте замолили да данас немамо само протоколарни, већ суштински састанак, да прођемо кроз све заједничке пројекте и планове за будућност", рекла је Брнабић.

Члан Политбироа Централног комитета КП Кине и директор Канцеларије Централне комисије за спољне послове Јанг Ђијечи истакао је да су последњих година Србија и Београд постигли напредак и успех у друштвеном и економском развоју, на чему је честитао премијерки.

"Ви се дуго залажете за унапређење практичне сарадње Србије и Кине. Недавно сте са са председником Србије и министрима, у кинеској Амбасади у Београду обележили 71. годишњицу оснивања НР Кине. То показује да државни врх Србије придаје велики значај развоју односа са Кином и на томе се искрено захваљујемо", рекао је Јанг.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести