Брнабић: Нисам причала с Вучићем о месту премијера

НОВИ САД: Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, рекла је данас да би размислила о понуди да буде председница Владе, али да није у реду да прича о томе док трају страначке консултације са председником Србије Александром Вучићем.
ana brnabic, Tanjug
Фото: Tanjug

Брнабић је, гостујући у емисији Прави угао Радио телевизије Војводине, рекла да је могуће да буде на месту председника Владе Србије, али да је о свему томе сазнала једино из медија.

"Није било разговора са новоизабраним председником Србије Александром Вучићем о месту премијера. Ко год буде премијер, биће му јако тешко", истакла је Брнабић и подсетила да је њена жеља била да Вучић остане на месту премијера, али да је његова процена била да је важнија стабилност државе као гарант тога да ће Влада наставити са реформама.

На питање о коментарима који долазе из СНС-а, а по којима премијер треба да дође из редова напредњака,  Брнабић каже да је то њихово право и да нема ништа против таквих ставова.

"Мени је важно да нисам имала притиске да се учланим у странку, а то је доказ да је Вучић ценио стручност при избору министра државне управе и локалне самоуправе“, казала је Брнабић и додала да је она за причу ове Владе и за причу Александра Вучић, те да сада нема времена да размишља о странкама.Код Вучића воли, каже, то што може брзо да доноси одлуке.

"Сваки састанак са њим траје око 10 минута, а постоје периоди када се не чујемо по 10 дана, не пита ме шта радим у мом ресору све док сносим пуну одговорност за свој рад“, рекла је Брнабић и додала да је рад са њим више подсећа на рад у приватном сектору.

Брнабић је напоменула да је због континуитета неопходно да се нови премијер консултује са председником, јер је Вучић тај који је поставио циљеве ове владе.

"Вучић треба да има улогу ментора над премијером у првих неколико месеци. Свима нама је нормално да постоји континуитет, али данас смо спремни да критикујемо то ако се премијер консултује са председником", казала је Брнабић.

Коментаришући изјаву лидера Јединствене Србије, Драгана Марковића Палме који је јуче поновио своје уверење да Владу треба да води "домаћин који зна шта је породица и да има децу", Брнабић је рекла да је његова изјава "неодмерена, неодговорна и дискриминаторска".

"Такав став није дискриминаторски због мене или због ЛГБТ популације, него у односу на све грађане Србије који својом вољом или из здравствених разлога немају или не могу да имају децу“, рекла је она и нагласила да се бори за бољу и праведнију Србију у којој сви имају једнаке шансе. 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести