Брнабић: Победа Србије најбољи завршетак посете Луксембургу

ЛУКСЕМБУРГ: Победа фудбалске репрезентације Србије над Луксембургом је најбољи завршетак моје посете тој земљи, рекла је председница владе Ана Брнабић после утакмице коју је Србија добила резултатом 3:1.
brnabic
Фото: Tanjug/Vlada Republike Srbije (Slobodan Miljević)

Честитам нашим фудбалерима и читавом тиму на труду! Честитке и фудбалерима пријатељског Луксембурга на храброј борби, рекла је Брнабић.

Премијерка је квалификациону утакмицу за европско првенство 2020. пратила са председником владе Луксембурга Гзавијеом Бетелом.

Након што је судија свирао крај, премијери су сишли на терен и поздравили се са навијачима.

На стадиону "Жози Бартел" било је и више стотина српских навијача.

Председницу Владе Србије и њену партнерку Милицу Ђорђић петнаестак минута пре почетка утакмице дочекали су премијер Бетел са својим партнером Готјеом Детенеом, као и министар спорта Дан Керш и председници фудбалских савеза Србије и Луксембурга Пол Филип и Славиша Кокеза.

Премијери, који су носили шалове у бојама своје репрезентације, су се пре почетка утакмице сместили на трибине и направили неколико селфија.

Они су са трибина поздравили играче, а пре утакмице су интониране химне.

Фото: Tanjug/Vlada Republike Srbije (Slobodan Miljević)

И Брнабић и Бател су раније данас изнели очекивање да ће њихови тимови победити, али су поручили и да спорт треба да повезује људе и народе.

Председница владе вечерас је завршила дводневну посету Луксембургу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести