Брнабић: У влади више од 50 одсто жена и нових људи

БЕОГРАД: Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић изјавила је да ће од укупног броја чланова владе, којих ће бити 23, чак 11 бити жене, као и да је око 50 одсто нових министара.
b
Фото: Tanjug (Tara Radovanović)

На конференцији након седнице Председништва СНС, Брнабић је истакла да је међу њима и шесторо оних који до сада нису имали везе ни са СНС-ом и СПС-ом.

Брнабић је навела да су то Гордана Чомић, Дарија Кисић Тепавчевић, Томислав Момировић, Анђелка Атанацковић, Ратко Дмитровић и Маја Поповић.

Истакла је да се још увек размишља око потпредседничких места, као и о министарству без портфеља.

Брнабић је казала да је у претходној влади било 18 ресора и три министра без портфеља, а сада ће бити 21 ресор и два министара без портфеља.


Дехуманизација Вучића и његове породице

Мандатарка Ана Брнабић изјавила је да је све оно што се ради по "тајкунским" медијима - "класична, планирана, добро осмишљена и имплементирана свакодневна дехуманизација Вучића и његове породице".

То смо у Србији видели некада, и да сутра, ако се нешто деси њему или његовој породици, да се каже да је то потпуно нормално, јер је и он део криминалног миљеа, скренула је пажњу Брнабић.


Уверена је да ће нова влада имати довољно енергије да се суочи са изазовима у 2021. години и изјавила да ће ускоро бити представљен и план и програм рада владе.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести