Брнабић: Вујовићева изјава неодговорна и некоректна

БЕОГРАД:  Премијерка Ана Брнабић је изјавила данас да је неодговорна и некоректна изјава бившег министра финансија Душана Вујовића - да ће Србији бити потребно 185 година да по реалној куповној моћи стигне 15 старих чланица ЕУ.
Ana Brnabic/Fonet/Vlada
Фото: FoNet

Брнабић је одговарајући на питања новинара нагласила да апсолутно не дели мишљење Вујовића да ће нам бити потребно толико времена. 

"Неко ко је био четири године члан владе и то донедавно да сада као независни експерт може да каже да ће нам бити потребно век и по за ово или оно. Мислим да је то неозбиљно, да је неодоговрно и није фер према људима са којима је радио свих ових година", истакла је премијерка.

Брнабић је рекла још немамо економију способну за одржив раст, али да је важно да знамо шта радимо.Каже да још много треба да се уради како не би више зависили од тога да ли су суше, да ли има воде, да ли су јака лета и зиме и слично.Напоменула је да смо 2013. имали само три одсто пољопривредних површина које су биле покривене системима за наводњавање.

"Колико треба времена да то промените", нагласила је Брнабић и додала да је циљ да до краја мандата ове владе тај проценат буде седам или осам одсто.Истакла је да данас имамо и 28 од 99 планираних аутоматских противградних система.

"Каснимо зато што сада уводимо основни ред и тек тада то постигнете онда можете да рачунате на одрживи раст и да ће и све друго бити боље", навела је премијерка.Вујовић је у ауторском тексту за НИН рекао да би Србији на основу остварених стопа раста БДП-а од почетка глобалне кризе требало читавих 185 година да по реалној куповној моћи стигне 15 старих чланица Европске уније.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести