Чанак: Присуствоваћу седници Скупштине о Косову

НОВИ САД: Председник опозиционе Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је да ће присуствовати седници Народне скупштине Србије о Косову у понедељак, 27. маја, сопштено је из те странке.
Lider LSV-a Nenad Čanak Foto: FoNet
Фото: Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак Фото: ФоНет

"Ово је седма или осма седница на тему Косова којој сам присуствовао и ниједна није донела конкретни резултат. Пример за то је да је прошло 12 година од доношења Устава Републике Србије, а Скупштина није донела Закон о спровођењу избора на Косову. Разлог за то је очигледан - избори никада нису ни планирани", рекао је Чанак синоћ на трибини Војвођанског фронта "Време је за Војводину" у Бечеју.

Он је на скупу који су организовале ЛСВ и Војвођанска партија, рекао да је "судбина Војводине таква да све што се догађало у протеклих 100 година води ка томе да је она била експлоатисана" и да се мора борити против централизма.

"Бранимо се од централизма. Доказ за то је да се најразвијеније општине у Србији налазе управо тамо где се доносе одлуке - у Београду. Од 15 најразвијенијих општина у Србији, свих 15 се налазе управо у Београду", рекао је Чанак.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести