Дачић и Шиб: Сарадња Србије и Немачке развијена у свим областима

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и амбасадор Немачке Томас Шиб данас су обострано потврдили да су билатерални односи Србије и Немачке веома добри и да их карактерише развијена сарадња у свим областима. 
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Дачић и Шиб посебно су констатовали да дијалог на високом и највишем нивоу има константан тренд унапређења. Као још једна потврда добрих односа издвојена је економска сарадња и указано да је робна размена у 2018. години премашила 4,5 милијарде евра. 

Саговорници су, саостио је МСП, констатовали да две земље остварују веома добру сарадњу и на мултилатералном плану. Изразили су уверење да ће се таква сарадња остварити и током наредне две године, током којих ће Немачка бити нестална чланица Савета безбедности Уједињених нација.

Амбасадор Шиб је министру Дачићу уручи позив савезног министра иностраних послова Хајка Маса и савезног министра привреде Петера Алтмајера за учешће на Берлинском енергетском дијалогу "5. Берлин Енергy Транситион Диалогуе", који ће бити одржан 9. и 10. априла, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести