Дачић: О формирању власти на свим нивоима само с Вучићем и СНС

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да је СПС још пре избора постигла чврст договор са Српском напредном странком (СНС) и њеним лидером Александром Вучићем о сарадњи после избора, као и да разговоре о формирању власти на свим нивоима могу водити само са СНС и Вучићем.
1
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

"Као што сам више пута говорио, Социјалистицка партије Србије је још пре избора постигла цврст договор са Александром Вучићем И Српском напредном странком о сарадњи после избора, и о томе смо јасно говорили током целе изборне кампање. Ми смо стратески партнери. У складу са тим, разговоре о формирању власти можемо водити само са Александром Вучићем и Српском напредном странком", рекао је Дачић за Тан‌југ.

Дачић је навео да се то односи и на формирање власти у Београду, где, како је додао, СПС очекује позив Александра Вучића и СНС након проглашења коначних резултата.

"Не видимо сврху ни разлог да о томе разговарамо са другима, са Ђиласовом и Зеленовицевом коалицијиом. За разлику од десницарских партија које су ушле у градску скупштину, наша десетогодишња коалиција са СНС-ом никад није била базирана на бројкама, већ на заједничким циљевима у интересу Србије", нагласио је Дачић у изјави за Тан‌југ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести