Дачић у Вашингтону на Националном молитвеном доручку

ВАШИНГТОН: Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић данас борави у посети Вашингтону где учествује на Националном молитвеном доручку. 
Ivica Dačić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Дачић учествује на Молитвеном доручку на позив организационог одбора.Ова манифестација се организује 66. пут у хотелу “Вашингтон Хилтон” уз присуство великог броја високих званица из САД-а и света, саопштило је Министарство спољних послова Србије. 

Шеф српске дипломатије сусрео се са званичницима америчке администрације, међу којима је и конгресмен из Алабаме Роберт Адерхолт, представник Републиканске партије и један од оснивача Националног молитвеног доручка. Двојица званичника потврдила су добре билатералне односе и договорила даље унапређење сарадње у областима од заједничког интереса, наводи се у саопштењу.

Током боравка у Вашингтону министар Дачић имаће одвојене сусрете са државним секретаром САД-а Рексом Тилерсоном, као и са помоћником државног секретара САД-а за Европу и Евроазију Весом Мичелом. 

Дачић се срео са републиканским конгресменом Билиракисом

ВАШИНГТОН: Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, током боравка у Вашингтону, имао је одвојени сусрет са републиканским конгресменом са Флориде Гасом Билиракисом.Министар Дачић и конгресмен Билиракис разменили су мишљења о актуелним билатералним темама, саопштило је Министарство спољних послова Србије. 

Шеф српске дипломатије изразио је захвалност конгресмену Билиракису за активан допринос у раду Српског кокуса у Конгресу Сједињених Америчких Држава. Дачић данас борави у посети Вашингтону где учествује на Националном молитвеном доручку. 

Шеф српске дипломатије сусрео се и са конгресменом из Алабаме Робертом Адерхолтом, представник Републиканском партије и један од оснивача Националног молитвеног доручка. Двојица званичника потврдила су добре билатералне односе и договорила даље унапређење сарадње у областима од заједничког интереса, наводи се у саопштењу.

Током боравка у Вашингтону министар Дачић имаће одвојене сусрете са државним секретаром САД-а Рексом Тилерсоном, као и са помоћником државног секретара САД-а за Европу и Евроазију Весом Мичелом. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести