Демократски фронт позвао Абазовића да што пре потпише Темељни уговор са СПЦ

ПОДГОРИЦА: Демократски фронт позвао је данас премијера Дритана Абазовића да у наредним данима реализује одлуку владе и потпише Темељни уговор са Српском православном црквом, уз поруку да ће тим чином бити завршен један тежак период политизације теме коју је, кажу, црногорској јавности наметнуо бивши режим Мила Ђукановића.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Након тог одговорног чина, посвећеност свих политичких субјеката европским интеграцијама била би потпуна и сва друга питања, која су предмет договора, лакше би се решавала", саопштено је из Демократског фронта.

Уверени су, кажу, да се у кратком временском периоду у Скупштини Црне Горе може доћи до већине изнад две трећине укупног броја посланика, и то по свим питањима везаним за испуњавање обавеза на путу Црне Горе ка ЕУ.

Поручили су и да ће Демократски фронт дати кључни допринос како би се дошло до жељене већине.

Истакли су да нико не треба да сумња да ће овај политички савез укључити све своје потенцијале у решавање свих проблема, како би Црна Гора најзад профункционисала као правна држава у којој неће бити грађана првог и другог реда, и која ће успети да оствари значајне економске резултате, нарочито у периоду за који се процењује да ће донети кризу и нестабилност у читавој Европи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести