ДСС: Искључење из странке због Старог града

Одборници Бојан Калаба, Миљана Остојић и Радослав Новаковић, који су најавили да ће гласањем подржати формирање власти СНС-СПС-СПАС на општини Стари град, биће брисани из чланства у Демократској странци Србије.
DSS Foto: DSS
Фото: ДСС Фото: ДСС

БЕОГРАД: Одборници Бојан Калаба, Миљана Остојић и Радослав Новаковић, који су на протеклим локалним изборима изабрани на листи Метла 2020-Милош Јовановић- ДСС, а који су најавили да ће гласањем подржати формирање власти СНС-СПС-СПАС на општини Стари град, биће брисани из чланства у Демократској странци Србије, саопштила је та странка.

Таквом својом одлуком, донетом супротно одлукама органа странке о забрани прављења коалиција са владајућим странкама, а несумњиво из користољубља, ови одборници директно су прекршили страначку дисциплину због чега ће трпети најстрожу дисциплинску меру.

Председник ДСС Милош Јовановић раније је рекао да ће ДСС, односно Покрет Метла 2020 бити у опозицији у свим општинама у којима је прешла цензус и најавио да ће бити санкционисани сви они који прекрше Статут странке.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести