Дуготрајни аплауз за Гагу Антонијевића у Скупштини Србије

БЕОГРАД: Скупштину Србије данас је посетио режисер и продуцент филма “Дара из Јасеновца” Предраг Гага Антонијевић који је добио дуготрајни аплауз од посланика.
Dara iz Jasenovca/Tanjug/Filip Kraincanic
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић/Дара из Јасеновца
Председник парламента Ивица Дачић рекао је посланицима да је замолио Антонијевића да буде на галерији парламента и да прати седницу, на којој премијерка Ана Брнабић и чланови Владе дговарају на питања посланика.
 
“Јуче смо, па и данас спомињали више пута актуелну политичку ситуацију, али и реакције које су у јавности, с једне стране изузетно емотивне, а са друге стране и изразито пропагандистичке против филма ''Дара из Јасеновца''”, рекао је Дачић.
 
Он је додао да је после више деценија било потребно да се о страдању нашег народа, који је, каже народ Јасеновца и осталих страдалишта, сними барем један филм.
 
“Имајући у виду да смо то спомињали, пошто је данас у посети Народној скупштини био Предраг Гага Антонијевић који је режисер И продуцент тог филма, ја сам га замолио да буде на галерији у овом моменту и ја бих хтео да га поздравите”, рекао је Дачић.
 
Антонијевић је устао и поздравио посланике који су му узвратилил громогласним и дуготрајним аплаузом.
 
Дачић је захвалио и председнику Србије Александру Вучићу, као и Влади који су учествовали у пројекту.
 
“Однос према жртвама није политичко питање, то је морално питање, а изузетно је неморално што се српски народ односио игнорантски према сопственим жртавама свих ових деценија. И зато хвала свима који су учествовали на том пројекту у име не само скупштине већ целог народа”, рекао је Дачић.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести