Ђурић: Јединствено изаћи на изборе на Косову и Метохији

БЕОГРАД: Срби у јужној српској покрајини треба да наступе сложно и јединствено, окупе се око Српске листе и изађу на предстојеће ванредне парламентарне изборе на Косову и Метохији, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
marko djuric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Ђурић је за РТС навео да ће се одлука о изласку на ванредне парламентарне изборе на Косову и Метохији заједнички донети, а да је Српска листа значајан инструмент за остваривање права Срба на Косову и Метохији.

Страховито је значајно за Србе на КиМ да монолитно и јединствено наступимо према Албанцима и према свима другима, и због тога је Српска листа знацајан инструмент државе Србије, Београда у сарадњи, комуникацији и борби за остваривање наших интереса на КиМ, објаснио је Ђурић.

Додаје да су избори прилика за Србе да осигурају чврсту позицију на КиМ.

Да спречимо сценарио који би многи желели да виде у Приштини, а то је да Срби буду у више колона, да буду подељени. По њиховим прописима довољно је да само један посланик буде из неке групације коју су они протурили као српску и да онда и у Владу и на све друге позиције именују не људе које ће сарадивати и деловати у склопу политике државе Србије и сарађивати с Београдом, него да то буду људи који су у функцији Рамуша Харадинаја, Хашима Тачија и свих осталих, наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Додаје да ће се одлука о изласку на ванредне парламентарне изборе на Косову и Метохији заједнички донети.

Ми као и увек одлуку о изласку на изборе доносимо заједнички и сматрам да Срби треба да снажно буду окупљени око Српске листе и о томе ћемо детаљније говорити наредних дана, али већ сада желим да свим нашим суграшанима на КиМ пре свега поручим да ће њихова држава бити уз њих, да ћемо наставити да их подржавамо и материјално, да ћемо наставити да улажемо, наводи Ђурић.

Додаје да се у склопу програма председника Вучића и Владе реализује 347 пројеката подршке Србима на КиМ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести