Ђурић: Нападнут недужан грађанин, починиоци да одговарају

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Марко Ђурић изјавио је да је приликом протеста због цене горива данас нападнут недужан становник Београда, да је то невиђен акт насиља, где је и "пала крв" и затражио реакцију надлежних органа. 
Marko Đurić, SNS  foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Нападнут је недужан становник Београда само зато што се усудио да пита због чега Ђиласови, Јанковићеви, Јеремићеви, Тадићеви батинаши то раде. Усудио се да пита и добио батине од хулигана", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да СНС тражи да починици тог гнусног акта насиља буду изведени пред лице правде.Како је рекао, Србија није земља у којој може да се толерише овакав акт насиља, који се, каже, није десио од убиства Ранка Панића.

Због тога је неопходно да се у складу за законом и процедурама и поступи, додао је Ђурић.Додао је да је на све што се дешавало и што се дешава СНС месецима упозоравала - "да ће у недостатку аргумената, политике и подршке грађана покушати насилним методама да дођу на власт у Србији и да се, у недостатку политике, упуштају у обману и лаж".

Он је рекао да неки од оних који позивају грађане на такве акције имају пријављене имовине 25 милиона евра, а слична ситуација је и са другима."Тадић позива на протест, тобоже на незадовољство због повећања акциза, а управо су их они, сви заједно док су били на власти 2009. године повећали 54 одсто. Погледајте ''Службени гласник'' од 22. јануара 2009. године", рекао је Ђурић.

Само у том дану, навео је, по налогу режима Тадића, Јанковића, Ђиласа, повећане су акцизе са 27,5 динара по литри на чак 42 динара."Лажу на исти начин и у вези цене електирчне енергије", казао је Ђурић.Како је рекао, они који су економију земље и стандард грађана уништили, покушавају грађане да увуку у покушај дестабилизације у земљи."А једини циљ им је да дођу на власт, како би могли да наставе пљачку", истакао је Ђурић и додао да грађани око тога не би требало да имају дилему.

Такође је додао да грађани не треба да имају дилеме да иза тих протеста стоје Тадићеви, Јеремићеви, Ђиласови људи, који се "хвале тиме по друштвеним мрезазма". Ђурић је подсетио и на речи председника Србије да се миран протест може разумети, али не и малтретирање мајке са дететом, заустављање патријарха, као и на десетине хиљада грађана у њиховим пословима...

Додао је да то раде људи који немају представу ни колико кошта литар бензина, нити киловат електричне енергије. Ђурић је указао да је Мишковићев сарадник Драган Мурар твитовао и позвао "да падне крв", и навео да је неколико сати након тога "крв и пала".

Како је додао, након свих позива на друштвеним мрежама да падне крв, то се и десило, а пребијање грађана је опомена Србији."Још од убиства Ранка Панића овакву врсту политичког насиља у Србији нисмо вдиели", рекао је Ђурић.Како је рекао, они који организују протесте, немају никакву политику, и "види се тајкунски и мафијашки рукопис политичара који су земљу завили и црно".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести