Фајон отимиста да ће проширење ЕУ остати високо на агенди

БЕОГРАД:  Председница Скупштине Србије Маја Гојковић разговарала је данас са председавајућом Делегације ЕП у Парламентарном одбору за стабилизацији и придруживање ЕУ-Србија Тањом Фајон, која је истакла да је оптимиста да ће проширење ЕУ остати високо на агенди.
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković foto: Tanjug/video
Фото: Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић фото: Танјуг/видео

Она је напоменула да је Србија важна земља за стабилност региона, као и да очекује да ће се наставити са отварањем преговарачких поглавља, саопштено је из парламента.

Навела да јој је као посланици и председавајућој Делегације ЕУ у Парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање изузетно важно да се настави за активним радом на проширењу ЕУ на регион Западног Балкана.

Фајон и Гојковић, које су се састале уочи 11. састанка Парламентарног одбора yа стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија, који ће бити одржан у среду и четвртак у српском парламенту, разговарале су о евроинтеграцијама Србије, као и актуелним питањима у вези са радом Народне скупштине.

Гојковић је навела да предстојећи састанак Парламентарног одбора представља прилику да се сагледа актуелна ситуација у погледу приступања Србије Европској унији и указала да очекује да се примети напредак у раду Скупштине Србије, која је применила сугестије из Извештаја Европске комисије о напретку Србије.

Гојковић је напоменула да је у октобру одржана прва рунда међустраначког дијалога у Народној скупштини уз посредовање Европског парламента у циљу унапређења изборног амбијента, као и да у новембру предстоји нова рунда разговора.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести