Фалкони: Идеја реформе ЕУ да би била ефикаснија

БЕОГРАД:  Амбасадор Француске у Србији Жан-Луј Фалкони рекао је да идеја реформе Европске уније има за циљ да политика заједнице буде ефикаснија у наредним годинама како више не би било проблема са државама које желе да унутар заједнице узимају бенефиције, а да ништа не дају заузврат.
falkoni, Predsedništvo Srbije
Фото: Председништво Србије

"ЕУ није само стање, она представља помирење и удруживање више страна", навео је Фалкони на предавању на тему "Француски поглед на проширење Европске уније", које је одржано на београдском Факултету политичких наука.Он је казао како Француска брани своје интересе, али и да ће, докле год ЕУ напредује, Француска заједно са Немачком бити највећа подршка ЕУ.

Фалкони је нагласио да одлагање одлуке о придруживању нових чланица у ЕУ није до ЕУ, већ је то "национална одлука"."Одувек је главно питање да ли се треба потрудити и очекивати бенефиције или је неопходно да нам се прво гарантују бенефиције да бисмо се потрудили. Реалност је да, ако желите да уђете у ЕУ, на вама је да урадите све што је у вашој моћи да приступите у ЕУ", подвукао је француски амбасадор.

Након предавања, у деканату ФПН организован је пријем за амбасадора Француске, где га је угостио декан тог факултета Драган Симић, саопштио је ФПН.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести