Гласање у Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу

БЕОГРАД: У Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу данас се одржавају локални избори. Право гласа у свих пет општина има 117.162 бирача, који ће моћи да гласају до 20 сати. 
lokalni izbori, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

У Пећинцима ће 15.996 бирача моћи да искористе своје бирачко право на 30 бирачких места, а за улазак у локални парламент надметаће се шест изборних листа и то:  изборна листа Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић; ЛДП - Борисав Костић; СРС - Др Војислав Шешељ; Достојанствено, без страха - Бата Марковић-ДС и ЛСВ;  Јединствена Србија - Драган Марковић Палма и изборна листа За Пећинце без корупције. 

Четири изборне листе проглашене су у општини Мионица и то Александар Вучић - СНС, ДС Мионица Милан Гавриловић Ћићован, Ивица Дачић - СПС - ЈС - Драган Марковић Палма-  СРС - Др Војислав Шешељ и изборна листа Милан Кркобабић, ПУПС. 

У Мионици има 38 бирачких места, а право гласа у тој општини има 11.464 бирача.  

И у Неготину, чији локални парламент има укупно 45 одборника, за улазак у локалну скупштину такмичиће се четири изборне листе. У тој општини има 72 бирачка места. 

Право гласа у Неготину има укупно 39.431 бирача, а на локалним изборима надметаће се изборне листе Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић, Демократска странка - прим Др Момир Петковиц Мома; Уједињена сељачка странка - Драгослав Цветковић и изборна листа Неготин без корупције, чији је подносилац истоимена група грађана. 

На локалним изборима у Прешеву учествује осам изборних листа, од којих су седам листе албанских партија и група грађана, док се на једној листи окупило шест српских политичких партија и то - СНС, СПС, Покрет социјалиста, Јединствена Србија, ПУПС и СРС и то на листи која се зове Александар Вучић - за Србију јединствено. 

У Прешеву ће ће на 38 бирачких места бирачко право моћи да искористи укупно 38.751 бирач. 

На изборима у Прешеву надметаће се изборне листе: Алтернатива за промене; Демократска партија Албанаца - Рагми Мустафа; Демократска унија Албанаца - Насер Азири; Група грађана Реформа за промене Демократске партије Албанаца - Сами Саљиху; Партија за демократско деловање - Адита Синани; Демократска унија долине - Скендер Дестани; Александар Вучић - За Србију јединствено и изборна листа Демократска партија - Џелал Мемети. 

У Костолцу ће на 11 бирачких места моћи да гласа укупно 11.520 бирача. 

На изборима у тој општини такмичиће се пет изборних листа: Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић; ДС - Александар Попов; Милан Кркобабић, ПУПС - СРС, Др Војислав Шешељ; Група грађана Искорак - др Звонко Благојевић - Жарко Дебељачки и изборна листа Српски покрет Двери.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести