ГО СНС: Спремите се за локалне изборе 2024. ако се до тада званично не угасите

Председник ГО Демократске странке Вељко Крстоношић позвао је градоначелника Милоша Вучевића да идеју о ванредним изборима најпре сам реализује у Новом Саду, а тим поводом се огласио новосадски ГО СНС-а.
sns logo, SNS
Фото: СНС

"Председник Градског одбора распале Демократске странке у Новом Саду Вељко Крстоношић данашњом изјавом још једном је показао крајње одсуство талента за политику, али и реалног сагледавања резултата недељних избора. Да познаје основне математичке радње, Крстоношић би простим сабирањем резултата Српске напредне странке и наших коалиционих партнера у Новом Саду могао врло лако да дође до закључка да би и да су 3. априла одржани локални избори у нашем граду, Демократска странка била у дебелој опозицији, веома далеко од скупштинске већине", наводи се у саопштењу ГО СНС.

Из Српске напредне странке подсећају Крстоношића и како наводе, "оптимисте у Демократској страници" да су локални избори одржани пре две године и да су пропустили да на њих изађу због међусобног трвења, високог рејтинга наше странке и кукавичлука.

"Српска напредна странка сматра да резултат недељних избора у Новом Саду, који одржава мишљење Новосађана у ком правцу град треба да се развија, показује да нема ни најмање потребе за расписивањем ванредних локалних избора, као ни за сменом најуспешнијег градоначелника у историји Српске Атине, као што је то данас затражио Крстоношић.  Новосађани нису и не смеју да буду сервис пропале Демократске странке и жртве фрустрације њихових функционера који нису у прилици да заказују било какве изборе када њима то падне на памет. Редовни локални избори на програму су за нешто више од две године, па ако се до тада и званично не угасите, изађите нам на црту и покушајте да нас победите. До тада имамо паметнија посла која се тичу реализације пројеката који имају за циљ да Новосађанима пруже услове за живот на нивоу економски најразвијенијих земаља Европе", истичу у саопштењу. 

Српска напредна странка је искористила  прилику да подсети Вељка Крстоношића и "преостале присталице ДС, да је њихова странка највише понижена и облаћена управо од стране њених бивших чланова. Узгред, тамо се и даље за све се пита Драган Ђилас".

Из СНС-а наваде да то што је Демократска странка просто размонтирана, говори у прилог томе да је и створена због  личних интереса њених функционера и да ту никада није постојало ни „и“ од идеологије.

"Српска напредна странка их је само дотукла на  изборима и спремна је да то поново учини за две године. И то смо урадили на најцивилизованији могући начин, гласовима грађана, без паљења Скупштине и џакова са гласовима, изношења намештаја и уметничких слика из највишег законодавног тела Србије,  формирања којекаквих кризних штабова и изазивања сукоба међу грађанима", напомиње ГО СНС.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести