Гојковић: Подршка Вучићу и политици мира и стабилности

БЕОГРАД: Министарка културе и информисања Маја Гојковић данас је изјавила да пружа пуну подршку председнику Србије и политици очување мира и стабилности и заштити националних интереса за коју се предано и посвећено залаже.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

"Састанак председника Александра Вучића са Србима са Косова и Метохије у овој тешкој и комплексној ситуацији, његово државничко и снажно залагање за интересе наше земље и српског народа на Косову и Метохији, још једна је потврда доследне и одговорне политике коју води", навела је Гојковић, саопштило је министарство.

Она је истакла да је одговоран и одлучан приступ председника разговорима у Бриселу, у настојању да се постигне компромисно решење, и његови напори да до тог компромиса дође у наредним данима како би сачували мир, једини пут да се очува стабилност и сигурност за наше грађане.

"Србија је недвосмислено показала да је отворена за дијалог и компромис и наставиће да улаже напоре, али истовремено је, као што је председник јасно поручио, посвећена томе да обезбеди опстанак нашег народа на Косову и Метохији и не дозволи нови погром, убијање и протеривање српског становништва", истакла је Гојковић.

Она је оценила да грађани веома добро препознају и разумеју да у овом осетљивом тренутку нико боље од председника Александра Вучића не би могао да заступа и штити националне интересе Србије у дијалогу Београда и Приштине.

Она је додала да имајући у виду тежину и озбиљност ситуације важно да се у овом тренутку покаже јединство и закључила да ово није време за политиканство, поделе и разједињеност.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести