Гордана Чомић (ДС) се вратила у скупштинску салу

БЕОГРАД:  Посланица Демократске странке Гордана Чомић која месецима, као и остали посланици демократа бојкотује парламент, данас се вратила у скупштинску салу.
Gordana Čomić Foto: Tanjug/video
Фото: Гордана Чомић Фото: Танјуг/видео

Чомић је образложила своје предлоге закона о избору народних посланика и локалним изборима, који предвиђају да жене на изборним листама, и републичким и локалним, чине најмање 40 одсто.

Она је рекла да је између политике Демократске странке да буде више жена у политици и одлуке странке да се бојкотује рад парламента, она свој избор направила.

"Ја сам одлучила како сам одлучила и опет бих тако. А вас молим да подсетите своје председнике да могу и они да одлуче и да заиста у суботу (кад се буде гласало о предложеном закону) буде празник демократије и дан радости за жене Србије", рекла је Чомић.Говорећи о предлозима закона навела је да нема развоја Србије ако став, аргумент и мишљење о томе како Србија треба да изгледа не буде изречен и женским гласом.

"За то су нам потребни мушкарци као већина. Нема одлуке а да нису мушкарци рекли, ово није лоше, хајде да то прихватимо", рекла је Чомић.Она није говорила о томе да ли ће након ове седнице наставити да учествује у раду пленума.

На дневном реду су и измене и допуне закона које је предложила Српска напредна странка које предвиђају смањење изборног цензуса са пет на три одсто.

Шеф посланичке групе СНС Алекснадар Мартиновић је рекао раније данас да напредњаци желе да врате политику у институције и поручио да ће пролећни избори бити легитимни и чисти, те да никада изборни услови нису били демократскији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести