Посланичка питања: Министарка Михајловић, КиМ, нестале бебе...

БЕОГРАД:  Посланици Скупштине Србије почели су данас рад постављањем питања, а наставили расправом о изменама и допунама Закона о избору народних посланика и локалним изборима које предвиђају смањење цензуса са пет на три одсто.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке подсетио је да су радикали захтевали од председнице Владе Србије Ане Брнабић да реконструише кабинет због афера у којима су, каже, умешани министри.

Шешељ је навео да се премијерка, како каже, оглушила о тај захтев без обзира на сумњиве околности које постоје у вези са радом министара.

"Зашто председник владе није затражила оставку од министра Зоране Михајловић. Похапсише све њене блиске сараднике, цели сектор железничког саобраћаја, односно његов врх. Она се у почетку ограђивала од појединих који су је прозивали, а онда је почела да их брани", рекао је Шешељ.

Он сматра да би Михајловић, чак и да је "најневинија" из моралних разлога требало да поднесе оставку.

Посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура питала је министарку правде Нелу Кубуровић да ли је тачно да се пишу нове измене и допуне закона који се бави питањем несталих беба, као и да ли је тачно да у израду закона нису укључена удружења родитеља и невладиних организација које се тиме баве.

Посланик нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је премијерку Ану Брнабић да ли је свесна разлике коју велике силе имају према питању питању Косова и Метохије.

Подсетио је да је Владимир Путин рекао да се "Русија залаже за то да Београд и Приштина постигну узајамно прихватљиво решење на основу резолуције 1244", док је Доналд Трамп навео да је "приоритет на европском путу Србије нормализација односа са Косовом".

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић подсетио је да је пре неколико дана тужилаштво саопштило да не постоје основи сумње да су Александар Вучић и Андреј Вучић били у било каквом контакту са власником Јовањице Предрагом Кулувијом.

Марковић је казао да се испоставило да су то биле најобичније лажи Мирослава Алексића, Бошка Обрадовића и других, а да је телевизија Н1 правила емисије, звала стручњаке, аналитичаре о тој "назови афери".

"Хоће ли сада неко преузети одговорност, хоћемо ли добити извињење, да неко каже - извини Вучићу што смо месецима лагали о теби и члановима твоје породице. Неће се извинити јер ће сутра смислити нову лаж и фабриковати нову аферу", оценио је Марковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести