Грбовић наследио Трифуновића на челу ПСГ

БЕОГРАД: Нови председник Покрета слободних грађана од данас члан председништва Павле Грбовић који је на функцији после две године заменио Сергеја Трифуновића.
PSG
Фото: Танјуг (видео)

Он је као једини кандидат изабран на ову функцију на данашњој изборној скупштини покрета, а како је најавио први његов потез ПСГ ће бити иницирање уједињења са Новом странком.

Грбовић је то објаснио, како је рекао, да у борби против власти и државног апарата за који тврди да је повезан са криминалом, ПСГ-у потребна помоћ, а да ће покрет бити отворен и за сарадњу са осталим опозиционим партијама.

Трифуновић, који је покрет преузео од преузео од Саше Јанковића, је објаснио да му је његов циљ када је долазио у покрет био да дође "као стечајни управник" да покрет извуче из баре коју је запао и да је од тада триплирано чланство.

Грбовић који каже да ПСГ мора бити политички конзистентнији био је једини кандидат за председника. На скупштини су изабрани чланови председништва и регионални представници ПСГ.

Александар Петровић, Петар Ђорђевић, Натан Албахари, Александат Радоивчић, Сергеј Трифуновић, Александар Илић изабрани су за потпредседнике ПСГ.

После гласања Грбовић и Трифуновић направили су "мали игроказ" како нови председник старом забија нож у леђа.

Нова позива на стварање снажног либералног фронта опозиције

Нова странка честитала је новоизабраном руководству Покрета слободних грађана (ПСГ), на челу с новим председником Павлом Грбовићем, и позвала све странке и организације либералне оријентације да, руковођене изнад свега интересима грађана, приступе озбиљним међусобним разговорима и припремама за предстојећу политичку борбу.

"После данашње Изборне скупштине ПСГ-а, на којој је најављен почетак процеса уједињења с Новом странком, позивамо да се недавно започети разговори опозиционих странака и покрета не само наставе већ и интензивирају, како би резултирали стварањем снажних либералних и социјалдемократских снага које ће пред јавност изаћи са јасним захтевима и конкретним предлозима", наводи се у саопштењу Нове странке.

Та странка оцењује да је опозициона политичка сцена Србије данас исувише разуђена и као таква преслаба да би се "супротставила снажном политичком противнику, актуелном режиму, који не бира средства зарад зацртаног циља", тако да је укрупњавање неопходно.

"Пажљиво слушајући апеле грађана Србије, који свакодневно позивају на оснаживање опозиције и јасне кораке у борби против режима, истичемо да је ово тренутак када је неопходно да политичке размирице и све међусобне разлике оставимо по страни и вратимо се за преговарачки сто"... и наставимо започето, а то је "креирање јасног либералног фронта који ће, уз подршку свих грађана Србије, наставити политичку борбу да лепа земља Србија коначно постане и озбиљна држава. Придружите нам се", истиче Нова странка.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести