Харадинај: Курти је преварант и разочарање за грађане

ПРИШТИНА: Одлазећи косовски премијер, Рамуш Харадинај, изјавио је данас да је председник Покрета Самоопредељење, Аљбин Курти, преварант и велико разочарање за грађане.
haradinaj, tanjug
Фото: Ramuš Haradinaj, foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Харадинај, чија Алијанса за будућност Косова ће у новом сазиву парламента у опозицији, рекао је да није срећан због тога.

Додао је да је тешко предвидети како ће се даље развијати ситуација у погледу формирања нове владе, не искључујући притом могућост расписивања нових ванредних избора.

За њега је, каже, добра вест то што је скупштина конституисана, али није добро што Самоопредељење и ДСК као потенцијални партнери нису то радили у договору.

„Није у реду да један партнер делује сам, доведе другог пред свршен чина, а онда од њега тражи подршку. Партнери морају бити третирани с поштовањем у постизању договора који треба да буде на добробит свих", рекао је Харадинај, пренела је приштинска Коха.

Према његовим речима, није могуће још дуго чекати на епилог договора Самоопредељења и ДСК.

"Ако господин Курти не формира владу, председник на основу својих уставних овлашћења, може мандат за састав владе да понуди некој другој странци", казао је Харадинај.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести