ХОТЕЛ С 5 ЗВЕЗДИЦА, СТАНОВИ, ПОСЛОВНИ ПРОСТОР Гренел: Пројекат ''Генералштаб'' ће СИМБОЛ СУКОБА претворити у МОСТ ПРИЈАТЕЉСТВА

БЕОГРАД: Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да ће пројекат преуређења зграде бившег Генералштаба Војске СРЈ ''претворити симбол сукоба у мост пријатељства и обнове''.
g
Фото: Youtube Printscreen/ Insajder Video

Он је за Блиц навео да је је реч о "пројекту светске класе" америчких и међународних инвеститора вредном милијарду долара.

У питању су пословни простор, станови и хотел са пет звездица. Направили смо мост који ће обележити првобитног архитекту пројекта и симболику пријатељства са Западом. Меморијални комплекс ће се градити кроз конкурс. Затражићемо од појединаца да доставе предлоге за спомен-обележје. То ће бити начин да се гледа у будућност и изгради мост пријатељства и обнове", поручио је Гренел.

На питање о датуму почетка изградње, рекао је да то зависи од коначних дозвола.

А онда се надамо у наредне две године. Дакле, пословни и јавни простор, станови, хотел и меморијални центар, навео је Гренел.

Истакао је Београд данас један од најузбудљивијих и најживљих градова на свету.

Ово је прилика да амерички инвеститори преуреде бивши Генералштаб Владе Југославије и симболизује огроман напредак који је учињен у залечењу рана из прошлости. Овај пројекат претвориће симбол претходног сукоба у мост пријатељства и обнове, рекао је Гренел.

Фото: Youtube Printscreen/ Insajder Video

Уколико инвеститори буду добили коначне дозволе, објекат би требало да буде изграђен на месту зграде Генералштаба која је бомбардована у НАТО бомбардовању СРЈ 1999. године

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести