Игор Мировић примио амбасадора Чешке

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадором Републике Чешке Томашом Кухтом, са којим је разговарао о интензивирању сарадње чешких региона и АП Војводине.
w
Фото: pokrajinska vlada

У фокусу разговора истакнута је сарадња у областима пољопривреде и културе, као и одржавање предстојећег Сајма пољопривреде на јесен, на којем ће Република Чешка бити земља партнер.

„Војводина је у експанзији, потенцијала за сарадњу има много, сарађујемо са два чешка региона и циљ нам је да интензивирамо и проширимо контакте и повежемо привреднике, развојне агенције, привредне коморе, универзитете и културне посленике“, казао је председник Мировић.

„Захваљујући сарадњи коју имамо са покрајином Војводином, Србија је једина земља у Европи у којој Република Чешка има аташеа за пољопривреду“, рекао је амбасадор и истакао захвалност Покрајинској влади за подршку чешкој националној мањини.

На састанку одржаном у Покрајинској влади присуствовао је и Владимир Вања, агроекономски дипломата задужен за област пољопривреде.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести