Интерес је Србије да се сазна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића

ЧАЧАК: Премијерка Ана Брнабић поновила је да је интерес Србије да се сазна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића.
b
Фото: Tanjug (Zoran Stanić)

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише информације које су се појавиле у региону, да наводно постоје доказе да се у Србији налазе лица која се терете односно за којима се трага по међународним потерницама због сумње да су умесани у то убиство, Брнабић каже да се о томе говорило “сто пута до сада”.

Ми смо више пута рекли да ћемо све што имамо од информација поделити са свима зато што је нама у интересу да се сазна ко је убица Оливера Ивановића. Приштина то никада није урадила, ништа што смо тражили нисмо добили од информација, нити знамд да тамо воде истрагу, рекла је Брнабић у Чачку.

Она је додала да није само реч о Приштини, подсетивши да тамо постоји и Еулекс, УНМИК.

Како каже, они сада тврде да се ништа не види на снимцима камера и додаје да се та тема и даље користи "само са политички обрачун против Србије и за политицке процесе у Србији".

Премијерка је поновила да је Србији у највећем интересу да се сазна ко стоји иза убиства Оливера Ивановића.

Рекла је и да у овом тренутку не може да говори о томе шта влада може да уради да заштити припаднике српске нације у Црној Гори и да ли има информацију да се они који се тамо изјашњавају као Срби, а припадници су војске, разоружавају и шаљу на плаћени одмор.

Не могу то да коментаришем у овом тренутку, чак и да имам те информације не бих коментарисала на овај начин. То су озбиљне оптужбе, оне морају бити проверене уколико се то заиста дешава. Уколико се под било којим околностима то дешава реаговали бисмо на дипломатски начин, додала је Брнабић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести