Избори за Националне савете:  Пастор објавио победу "Мађарске слоге"

СУБОТИЦА:  Председник Савеза војводанских Мадара Иштван Пастор објавио је синоћ победу листе "Мађарска слога", коју подржава тај савез, и рекао да је од 35 места у Националном савету ова листа освојила 30, а да је пет места освојио "Мађарски покрет".
pastorIstvan03_RHA
Фото: Dnevnik.rs

Пастор је рекао да су то резултати на основу 95 дсто обрађеног материјала, да је излазност била мања него пре четири године, али да је задовољан резултатима.

"Политика коју водимо, политика договора, тражења решења и компромиса ужива подршку", рекао је Пастор и истакао да добра порука то што подршку није добила политика која у сваком Србину види непријатеља, политика мржње и фрустрација.

Како је јавио РТС, гласање у Суботици јуче је протекло мирно, у демократској атмосфери. 

Гласало се на 63 бирачка места, а прибележене су ситне примедбе градана који нису били уписани у посебан бирачки списак.

На гласању је највише било Мађара и Буњеваца, а према првим прелиминарним резултатима, промена у руководству националних савета ових мањина неће бити.

"Убедљиво води листа број 1, али бих ја свакако волела да је излазност далеко већа. Имамо податке да смо имали 20 одсто излазност", рекла је за РТС Сузана Кујунџић Остојић, председница Националног савета Буњевацке националне мањине и носилац листе "Буњевци заједно".

Указала је на пропуст у посебном бираћком списку, на којем нису били уписани људи који су се прошле године налазили на том списку.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести