Изградња Сентандрејског булевара симбол сарадње свих нивоа власти

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас радове на изградњи Сентандрејског булевара у Новом Саду, сагласивши се да је реч о веома значајном инфраструктурном пројекту који је симбол добре сарадње свих нивоа власти.
Mirovic i Milosevic, obilazak radova-6_0
Фото: Покрајинска влада

„Када смо уједињени можемо много више. Радимо заједно на многим пројектима у АП Војводини, Сентандрејски булевар је само један од њих, радићемо и на изградњи и уређењу новог моста на Клиси“, изјавио је председник Мировић.

„Ово је последњи улазак у Нови Сад који је у профилу једне саобраћајнице, и када се заврше радови, сви улази ће бити булеварског типа и то је привилегија коју немају ни други европски градови, а Нови Сад ће то имати“. Када ова инвестиција буде реализована, цена плацева и некретнина у овом делу града ће порасти, а последњи улаз у Нови Сад који је био у профилу обичне саобраћајнице, добиће четири траке, са пешачким и бициклистичким стазама, и задовољиће стандарде великих градова“,  навео је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

„Путеви Србије су финансирали део овог пројекта, а у протекле три године у рехабилитацију путне инфраструкуре на територији АП Војводине уложили смо 9 милијарди динара“, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

„Пре мање од годину дана разматрали смо пројекте у области инфраструктуре које можемо заједно да радимо, и једва чекамо да крајем првог квартала следеће године, када инвестиција буде завршена, дођемо да поразговарамо са грађанима који овде живе“, казала је Михајловић и додала да су ЈП ''Путеви Србије'' у претходне три године на територији Војводине уложили 9 милијарди динара у рехабилитацију и реконструкцију путева.

Фото: Покрајинска влада

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио је да је реч о једној од највећих инвестиција на територији града.

„Изградња булевара ће променити слику новог Сада и побољшати живот свих грађана“, оценио је Вучевић и додао:

„Добићемо модеран булевар са режијским саобраћајницама, паркинг местима, канализацијом, водоводом, јавном расветом, какав становници Клисе, Слане баре и Видовданског насеља и заслужују. Биће промењена конфигурација овог дела Новог Сада, и то неће више бити приградско насеље већ део урбане развијене целине, што ће створити услове да даље ширимо комуналну инфраструктуру у све делове поменутих месних заједница. Чека нас решавање имовинско-правних односа, изградња још једног Сентандрејског моста, моста близанца, и наставак изградње булевара од Велебитске улице до будуће кружне петље према Темерину“, нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

 

Фото: Покрајинска влада

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести