Јеремић: Без промене одлуке о бојкоту

БЕОГРАД: Председник Народне странке и председавајући Савезу за Србију Вук Јеремић изјавио је за Блиц да не постоји могућност да та странка промени одлуку о бојкоту и изађе на изборе.
vuk jeremic
Фото: Tanjug

Јеремић је нагласио да Народна странка неће учествовати у "скупштинским представама под диригентском палицом Маје Гојковић", наводећи да "не постоје услови за фер и поштене изборе, нити више има времена да се они успоставе".

Говорећи о најавама треће рунде дијалога уз посредовање Европског парламента, Јеремић је рекао да Народна странка неће прекидати сарадњу са међународним представницима, али неће ни "аплаудирати тобожњим корацима у добром правцу" које ће власт "покушати да подвали грађанима у наредним недељама".

Јеремић је рекао да верује да "они знају" да ће им после успешног бојкота дани на власти бити избројани, јер да није тако не би се толику узбуђивали.

У наредних неколико недеља режим ће објавити да су испуњени сви захтеви међународних посматрача и посредника и тада ће кренути озбиљни спољни притисци, истакао је он.

То ће бити тренутак истине. Надам се да ћемо остати јединствени и да нико од нас неће прећи на другу страну, навео је Јеремић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести